Aptamil® Pepti MCT

Dieetraviks lehmapiimavalguallergia ja malabsorptsiooni korral imikueas. Ekstensiivselt hüdrolüüsitud valgud, vähem laktoosi*, sisaldab keskmise ahelaga triglütseriide (MCT). Meditsiinilisel näidustusel kasutamiseks ettenähtud toit, alates sünnist. 

Ostke veebis

Toote info

  • Allergia on immuunsüsteemi poolt tekkinud ebasoovitav vastureaktsioon toidukomponentidele või keskkonnale. Lehmapiimavalguallergia on üks sagedasemaid allergiaid imikueas ja see tähendab immuunvastust piimas leiduvale valgule. NUTRICIA omab  üle  120 aastast kogemust varase ea toitmises ja on olnud viimase 40 aasta jooksul rohkem kui 500 kirglikust teadlasest ja eksperdist koosneva meeskonnaga uurimistööde pioneeriks. Läbiviidud uuringute tulemused on võimaldanud luua Aptamil® Pepti MCT. See on spetsiaalne toitesegu imikutele, kellel on diagnoositud lehmapiimavalguallergia.

    Pakendi suurus: 450g 
    Toodetud Hollandis 

    Levitaja: NutriMedical OÜ

    Türi 3, Tallinn

    Tasuta infotelefon 800 3663

    ravitoit.ee

  • Rinnapiim on lapsele parim, see toidab, kaitseb ja arendab! Piimasegu kasutatakse ainult arsti soovitusel ja järelvalve all. Sobib kasutamiseks ainsa toiduna alates sünnist kuni 6 kuu vanuseni juhul, kui rinnapiimaga toitmine ei ole võimalik või seda ei ole piisavalt. Hüdrolüüsitud valke sisaldava piimasegu maitse on veidi kibe. Piimasegu valmistamine, tarvitamine või säilitamine valesti võib ohustada lapse tervist. 

  • Teie lapse tervise huvides on tähtis pidada kinni valmistamisjuhisest. Piimasegu valmistatakse enne toitmist ja last toidetakse kohe. Kasutamata jäänud toidusegu ei tohi hiljem kasutada. Piimasegu ei tohi soojendada mikrolaineahjus. 1. Pesta käed. Kasutada ainult puhtaid ja steriliseeritud nõusid. 2. Vesi keeta ja jahutada 40°C-ni. 3. Täita pudel vajaliku koguse veega. 4. Kasutada ainult pakendis olevat mõõtlusikat. Mõõta vajalik kogus pulbrit pudelisse, üleliigne pulber lükata maha puhta noaga. 5. Lisada pudelisse täpne kogus pulbrit. 6. Pudel sulgeda ja seejärel raputada kohe vertikaalselt ja jõuliselt 10 sekundit või kuni pulber on lahustunud.  7. Kontrollida enne toitmist piimasegu temperatuuri (sobivaks temperatuuriks on kuni 37°C).  

    Säilitamine 

    Pakendit hoida tihedalt suletuna jahedas ja kuivas (5 - 25°C). Juba avatud pakendi sisu tuleb ära kasutada 4 nädala jooksul. Toode on pakendatud gaasikeskkonda. 

    Toitmistabel 

    Lapse vanus 

    Toidukorrad pudelist 

    Ühe toidukorra kogused 

    Vesi, ml 

    Mõõtlusikate arv 

    2 sav.   

    7 

    60 

    2 

    1 mėn. 

    6 

    90 

    3 

    2 mėn. 

    6 

    120 

    4 

    3 mėn. 

    5 

    150 

    5 

    4 mėn. 

    5 

    180 

    6 

    5 mėn. 

    5 

    210 

    7 

    >6 mėn. 

    4 

    210 

    7 

    Standardsegu: 100 ml valmistoitu = 90 ml vett + 3 mõõtlusikatäit pulbrit (13,5 g). 1 mõõtlusikatäis = 4,5 g.

  • Glükoosisiirup, vadakuvalgu hüdrolüsaat (lehmapiimast), keskmise ahelaga triglütseriidid (kookose- ja / või palmiõli), taimsed õlid (rapsi-, päevalilleõli, palmi-, Mortierella alpinast saadud õli, kõrge oleiinhappe sisaldusega päevalilleõli), maltodekstriin, kaltsiumfosfaat, kaaliumtsitraat, emulgaator (rasvhapete mono- ja diglütseriidide sidrunhappe estrid), kalaõli, kaltsiumkloriid,  kaaliumdivesinikfosfaat, koliinkloriid, magneesiumvesinikfosfaat, L-askorbiinhape, inositool, tauriin, naatriumkloriid, kaaliumkloriid, L-karnitiin, raudsulfaat, tsinksulfaat, DL-alfa-tokoferüülatsetaat, uridiin- 5’- monofosfaat naatriumisool, tsütidiin- 5’- monofosfaat, antioksüdnat (askorbüülpalmitaat),  D-kaltsiumpantotenaat,  adenosiin- 5’- monofosfaat, inosiin- 5’- monofosfaat naatriumisool, nikotiinamiid, DL-alfa-tokoferool, guanosiin- 5’- monofosfaat naatriumisool, vasksulfaat, riboflaviin,  retinüülpalmitaat, tiamiinvesinikkloriid,  püridoksiinvesinikkloriid, kaaliumjodiid, pteroüülmonoglutaamhape, naatriumselenit, mangaansulfaat,  fütomenadioon, D-biotiin, kolekaltsiferool, tsüanokobalamiin.

    TOITUMISALANE TEAVE 

    Ühikud 

    100g 

    100ml valmis piimasegu 

    Energiasisaldus 

     kJ  

    2063 

    276 

     

    kcal  

    493 

    66 

    Rasvad, millest 

     

    25,2 

    3,4 

    küllastunud rasvhapped 

     

    15,8 

    2,1 

    keskmise ahelaga triglütseriidid 

    g 

    12,4 

    1,7 

    Süsivesikud, millest 

    g 

    53,5 

    7,2 

    suhkrud 

    g 

    8,1 

    1,1 

    Valgud 

     

    13,3 

    1,8 

    Sool 

     

    0,41 

    0,05 

    Inositool  

    mg   

    54 

    7,3 

    Mineraalained ja mikroelemendid 

     

     

     

    Naatrium  

    mg  

    162 

    21,7 

    Kaalium  

    mg 

    557 

    75 

    Kloriid  

    mg 

    322 

    43 

    Kaltsium  

    mg 

    570 

    76 

    Fosfor  

    mg  

    349 

    47 

    Magneesium  

    mg 

    38 

    5,1 

    Raud    

    mg 

    5,4 

    0,72 

    Tsink  

    mg  

    5 

    0,67 

     Vask  

    μg 

    394 

    53 

    Mangaan  

    mg 

    0,023 

    0,003 

    Fluoriid 

    μg 

    44 

    5,9 

    Molübdeen  

    μg 

    44 

      5,9 

    Seleen  

    μg 

    22 

    2,9 

    Kroom  

    μg 

    44 

      5,9 

    Jood  

    μg 

    95 

    13 

    Vitamiinid 

     

     

     

    A-vitamiin 

    μg RE 

    443 

    59 

    D3-vitamiin 

    μg  

    13 

    1,7 

    E-vitamiin 

    mg 

    8,8 

    1,2 

    K-vitamiin 

    μg 

    33 

    4,4 

    Tiamiin (B1)    

    mg 

    0,5 

    0,07 

    Riboflaviin (B2)    

    mg 

    1,1 

    0,14 

    Niatsiin (B3)  

    mg 

    3,2 

    0,43 

    Pantoteenhape (B5)   

    mg 

    3,993 

    0,535 

    B6-vitamiin 

    μg 

    0,352 

    0,047 

    Folaadid 

    mg 

    104 

    14 

    B12-vitamiin 

    μg 

    1,2 

    0,16 

    Biotiin 

    μg 

    13 

    1,7 

    C-vitamiin 

    mg 

    70 

    9,3 

    Nukleotiidid  

    mg 

    17 

    2,3 

    Muud 

     

     

     

    L-karnitiin    

    mg 

    16 

    2,1 

    Koliin    

    mg 

    140 

    19 

    Arahidoonhape (AA) 

     

    0,12 g 

    16,6 mg 

    Dokosaheksaeenhape (DHA)  

     

    0,12 g 

    16,6 mg